Balkenende: Vlag halfstok

Balkenende: Vlag halfstok -  DEN HAAG– Minister–president Balkenende heeft wegens de gebeurtenissen in Apeldoorn de opdracht gegeven om bij alle gebouwen van het Rijk de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Foto ANP

DEN HAAG– Minister–president Balkenende heeft wegens de gebeurtenissen in Apeldoorn de opdracht gegeven om bij alle gebouwen van het Rijk de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Foto ANP

Minister–president Balkenende heeft wegens de gebeurtenissen in Apeldoorn de opdracht gegeven om bij alle gebouwen van het Rijk de Nederlandse vlag halfstok te hangen.

Ook is de bijzondere vlaginstructie op Koninginnedag gegeven voor gebouwen van lagere overheden, zoals gemeenten en provincies, en die van Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland.Dat hebben de Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Binnenlanse Zaken donderdag bekendgemaakt.

Premier bij koningin

Premier Balkenende heeft in Paleis Het Loo gesproken met de koninklijke familie. Koningin Beatrix en haar familie zijn zeer ontdaan, zei Balkenende tegen de NOS. „Het is in– en intriest. We zijn nu één in het verdriet". De premier noemde het ook voor de koninklijke familie „afschuwelijk". De leden van het koninklijk huis hebben het incident van nabij meegemaakt. „Een prachtige dag slaat ineens om in iets afschuwelijks". Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat het incident een bewuste actie betreft. Daarover zei de premier dat eerst goed moet worden onderzocht wat zich heeft afgespeeld. Hij wilde „nog geen conclusies trekken" over de toekomst van Koninginnedag.

Koenders spreek niet

Ministers Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft besloten zijn speech ter gelegenheid van Koninginnedag in Washington af te gelasten. Dat liet zijn woordvoerder weten.Koenders zou zijn rede houden bij de Nederlandse ambassade, maar vond het nu niet gepast dat te doen. Hij is op werkbezoek in de Vereningde Staten.


Dossier:
Verstuur dit artikel naar:
 *
 *
 *
 *
 
  •  
  •  
  •  
Knipsels
    Meer uit deze rubriek