Ds. R. van Kooten: Laat RO rol van EO overnemen

Ds. R. van Kooten: Laat RO rol van EO overnemen -  Ds. R. van Kooten roept in de Hervormde Kerkbode de Reformatorische Omroep (RO) op de taak van de Evangelische Omroep (EO) over te nemen. foto RD

Ds. R. van Kooten roept in de Hervormde Kerkbode de Reformatorische Omroep (RO) op de taak van de Evangelische Omroep (EO) over te nemen. foto RD

Ds. R. van Kooten roept in de Hervormde Kerkbode de Reformatorische Omroep (RO) op de taak van de Evangelische Omroep (EO) over te nemen.

De hersteld hervormde predikant uit Apeldoorn bespreekt in het Veluwse weekblad de ontstane commotie na omstreden uitspraken van EO-presentator Andries Knevel over de schepping.

Ds. Van Kooten, die vorige week zijn lidmaatschap op het EO-blad Visie heeft opgezegd, verwerpt de koers van de Evangelische Omroep. „De liefde is over.” Hij vergelijkt het mediabedrijf met een familiebedrijf waar „de derde generatie gaat opsouperen wat de eerste met noeste arbeid bewerkte.”

In het uitgebreide artikel roept de hersteld hervormde predikant EO-bestuurder ds. A. van der Veer op om de kwestie voor zijn pensioen „recht te zetten, om werkelijk te kunnen gaan genieten van de rust.”

Ds. Van Kooten spreekt verder de wens uit dat de Reformatorische Omroep „in het klein de taak gaat overnemen om de Bijbelse boodschap te verkondigen onder ons volk. Laten we dit in ieder geval steunen.”


Dossier:
Verstuur dit artikel naar:
 *
 *
 *
 *
 
  •  
  •  
  •  
Knipsels
    Meer uit deze rubriek