Algemeen

Friedensstimme start actie voor christenen in Turkmenistan

Christenen in Turkmenistan hebben te lijden onder vervolging. Het Comité voor binnenlandse veiligheid (KNB) gaat daarbij volgens stichting Friedensstimme niet zachtzinnig te werk. Dit is echter in strijd met de Turkmeense Grondwet. Daarom start de stichting een kaartenactie.

Bij het blad van de stichting, Friedensstimme Contact, ontvangen de lezers deze week een petitiekaart gericht aan de president van Turkmenistan. Met deze kaart wordt aandacht gevraagd voor de christenen in dit land. De president, S. A. Nijasov, wordt opgeroepen de Grondwet te respecteren en de onwettige acties tegen christenen een halt toe te roepen.

”Al eerder is gebleken dat het wel degelijk zin heeft als wij vanuit het Westen reageren op acties tegen christenen”, aldus Arie de Pater, medewerker van de Stichting Friedensstimme Nederland. ”We hopen dat onze achterban massaal meedoet aan deze kaartenactie en dat we zo de positie van christenen in Turkmenistan kunnen verbeteren.”

Turkmenistan is een overwegend islamitisch land. Samenkomsten van christelijke gemeenten worden regelmatig verstoord door politieagenten en KNB-beambten.


Dossier:
Verstuur dit artikel naar:
 *
 *
 *
 *
 
Knipsels