Algemeen

Voordewind kent Den Haag al

De nummer 4 van de ChristenUnielijst, Joël Voordewind, kent politiek Den Haag als zijn broekzak. Hij loopt daar, met uitzondering van enkele tussenpozen, al vijftien jaar rond.

Van 1991 tot 1994 was hij als net afgestudeerd politicoloog werkzaam als junior beleidsmedewerker van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Na zijn vertrek bij de sociaaldemocraten was Voordewind werkzaam voor de EU, de VN en Dorkas Hulp Internationaal te Andijk. Dat werk deed hij tot 1999.

Ondertussen was Voordewind tot de conclusie gekomen dat hij moest kiezen voor een christelijke partij. Daarom was hij van 1999 tot 2001 als beleidsmedewerker bij de ChristenUniefractie. Daarna was hij binnen de partij achtereenvolgens nationaal campagneleider, hoofd achterban en hoofd communicatie. Sinds maart dit jaar is Voordewind voorlichter van de CU-fractie. Daarnaast is Voordewind sinds 1999 voorzitter van de stichting Dorkas.

In 2002 en 2006 was hij lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats Amsterdam. Beide keren behaalde de partij niet de kiesdeler. Het nieuwe Kamerlid was korte tijd duo-Statenlid in Noord-Holland.

Voordewind is gehuwd, heeft twee kinderen en is lid van de evangelische gemeente de Vineyard.

Verstuur dit artikel naar:
 *
 *
 *
 *
 
Knipsels