Per 10 september 2013 is deze rubriek op RD.nl vervallen. Alle artikelen binnen deze rubriek zijn wel exclusief toegankelijk met een DigibronPlus abonnement via digibron.nl Meer informatie

Baby’s maken vrienden voor ze kunnen praten

Baby’s maken vrienden voor ze kunnen praten -  Foto ANP

Foto ANP

Baby’s die nog te klein zijn om te praten, weten al hoe ze grapjes en vrienden moeten maken. Australische onderzoekers hebben dat ontdekt toen ze 2 jaar lang het gedrag van de baby’s filmden. Ze hadden de kinderen van 6 tot 18 maanden een kleine camera op hun hoofd gebonden, om het gedrag vanuit hun gezichtspunt te beleven.

„We waren heel erg verbaasd om te zien hoe geraffineerd hun sociale vaardigheden zijn”, zei Jennifer Sumsion van de Charles Sturt University. „Ze spelen kleine sociale spelletjes die je niet ziet tenzij je heel goed oplet.”

De kinderen deden bijvoorbeeld of ze een speelgoedje aangaven, maar trokken het dan plots terug. De baby’s bleken ook elkaars drinkbekers te verwisselen voor de lol. In een ander geval troostte een 1-jarige een angstige baby door een stukje doorzichtig plastic over haar heen te leggen.

Verstuur dit artikel naar:
 *
 *
 *
 *
 
Knipsels
    Meer uit deze rubriek